Robot Belgium

Just another SeoBureau site

Tegenwoordig wordt het steeds gebruikelijker dat mensen een kantoor aan huis hebben. Of u het nu gebruikt om op afstand te werken of om nog wat werk af te maken nadat u thuis bent gekomen, u moet ervoor zorgen dat de ruimte goed verlicht is.

Een slecht verlicht thuiskantoor is slecht voor je ogen, je concentratie en tal van andere redenen. Met slecht verlicht bedoelen we niet alleen dat de kamer te donker is – een thuiskantoor kan ook veel te licht zijn.

U moet de perfecte balans vinden tussen de sterkte van uw lampen – het aantal lumen – en de soorten verlichting die het meest geschikt zijn voor het kijken naar papieren en computerschermen.

In dit artikel overlopen we al het bovenstaande en geven we u enkele praktische tips voor het inrichten van de verlichting in uw thuiskantoor.

man aan het werk in thuiskantoor

shop nu ons volledige assortiment verlichting
Welke verlichting is het beste voor uw kantoor?
Als het gaat om de verlichting van uw kantoor, zijn er een paar belangrijke factoren om te overwegen:

Welk verlichtingsniveau maakt u wakker en geconcentreerd?
Welk soort verlichting beschermt uw ogen en voorkomt vermoeide ogen?
Met welk soort verlichting kunt u het meest efficiënt werken?
De antwoorden op deze drie vragen zijn niet voor iedereen hetzelfde. Sommige mensen hebben betere ogen dan anderen en sommige mensen werken beter in een iets gedimde omgeving, terwijl anderen de voorkeur geven aan een lichtere werkruimte.

Daarom willen we dat u deze informatie als een algemene richtlijn beschouwt, niet als een absolute leidraad. U zult waarschijnlijk onze tips en algemene aanbevelingen moeten opvolgen, maar u moet zich ook aanpassen aan uw eigen voorkeuren.

Ervan uitgaande dat u al een aantal lampen in het thuiskantoor heeft die u van plan bent te behouden, overweeg dan de volgende vragen om te bepalen waar u nog aan moet werken:

Is er centrale verlichting voor de kamer als geheel?
Zijn er gebieden in de kamer die onderbelicht zijn?
Is er een vorm van taakverlichting (we leggen taakverlichting uit in het volgende gedeelte) in de buurt van het (de) primaire werkbureau(‘s)?
Zodra u de antwoorden op al deze vragen hebt, weet u beter welke stappen u nog moet nemen om een perfect verlicht thuiskantoor te creëren.

Computer en bureau in een thuiskantoor

Welke soorten verlichting worden gebruikt in kantoren?
Zoals in de meeste ruimten zijn er drie hoofdtypen verlichting die u nodig hebt om uw verlichting in balans te brengen en te ordenen:

Omgevingsverlichting
Taakverlichting
Accentverlichting
Alle drie de vormen van verlichting zijn belangrijk. In een thuiskantoor kan taakverlichting echter belangrijker zijn dan in andere kamers. Laten we eens kort kijken naar elk type verlichting:

Omgevingsverlichting is verlichting waarmee u de hele kamer kunt zien en op een veilige manier kunt bewegen. Het wordt ook wel algemene verlichting genoemd. Het licht dat u aansteekt wanneer u voor het eerst een kamer binnenkomt, is vaak een omgevingslicht en fungeert als een basislaag van licht. Deze lampen worden meestal in het midden van het plafond geplaatst en geven licht aan elk deel van de kamer.

Taakverlichting is elk soort licht dat u helpt een specifieke taak uit te voeren. In plaats van de hele kamer te verlichten, richt een taakverlichting zich op een enkel oppervlak, zoals een bureau. Als u al een bureaulamp heeft, dan heeft u ook een taakverlichting! Deze lampen zijn meestal helderder dan algemene lampen en zorgen ervoor dat u alles kunt zien op het oppervlak waar ze op gericht zijn.

Accentverlichting is verlichting die wordt gebruikt om uitstallingen op planken, kasten en soortgelijke oppervlakken te verlichten. Als u een schilderij aan de muur hebt, getuigschriften uitgestald, of iets anders van gelijke strekking, zou de verlichting die wordt gebruikt om ze tot hun recht te laten komen, accentverlichting worden genoemd. Accentverlichting kan ook worden gebruikt om schaduwen of donkere plekken in de ruimte weg te werken.

U kunt waarschijnlijk al zien waarom taakverlichting uiterst belangrijk is in uw thuiskantoor. – Maar de andere twee zijn net zo belangrijk voor het eindresultaat. U moet een soort taakverlichting op uw bureau hebben als u efficiënt wilt werken. Als u alleen algemene verlichting gebruikt om op een computerscherm te kijken of papieren te lezen, zullen uw ogen snel gespannen raken.

Als u geen lamp of andere vorm van werkverlichting voor uw bureau hebt, raden wij u ten zeerste aan er nu een aan te schaffen!

klik hier om ons volledige assortiment lampen te bekijken

Welke kleur is het beste voor uw ogen?
Als het gaat om het kiezen van de kleur van uw lampen, wilt u een kleur die niet te warm of te koel is om vermoeide ogen te voorkomen.

Dus, welke kleur is dat? Het beste type lamp is een lamp die het midden houdt tussen warme en koele kleurtemperaturen – bij voorkeur tussen 2700 en 3500 k. Dit kleurtemperatuurbereik vermindert vermoeidheid van de ogen en verbetert uw vermogen om scherp te stellen.

U moet er ook op letten dat de lamp niet te fel is, anders overstemt deze uw computerscherm. Als algemene richtlijn kunt u het beste een werklamp kiezen met een lichtsterkte van ongeveer 700 lumen.

Tags:  Bancs de jardin teaks –  Bancs en teck –  Gartenbank Teak online kaufen