Robot Belgium

Just another SeoBureau site

Door - admin

LED-verlichtingsopties

Al vele jaren was de led tl buis slechts een eenvoudig circuit. Een paar diodes, sommige metalen contacten en een LED. Het werd gebruikt om hoge intensiteit, langdurig, helder licht te produceren voor het verlichten van complexe objecten zoals pompen, kleppen en andere industriële apparatuur. Deze technologie werd ook uitgebreid gebruikt in onderzoeks- en militaire toepassingen.

LED-verlichtingsopties

LED-verlichting werden in de jaren zeventig in de jaren zeventig geïntroduceerd door Avaya. Deze lichten zijn erg klein in vergelijking met traditionele fluorescerende buizen. Ze produceren meer dan 5 watt per gallon water, waardoor ze geschikt zijn om een breed scala aan industriële apparatuur en apparatuur aan te zetten. Ze zijn ook uitstekend voor het vervangen van oude gloeilampassystemen omdat ze veel minder warmte produceren. Sterker nog, ze produceren bijna de helft van de warmte van incandescenten.

Deze nieuwe lichten zijn samengesteld uit twee lagen – een kristallijne halfgeleiderdiode (CD) -laag en een metalen oxide semi-geleider (MOSFET) -laag. De dunne kunststoffilm aan de binnenkant van de LED TL-buis wordt het afdekglas genoemd. Via deze plastic film wordt de stroom geproduceerd door de halfgeleiderdiodes gecontroleerd. Op zijn beurt kan de lichtopbrengst van de LED-lampjes worden gewijzigd afhankelijk van de huidige vereiste.

De stroom geproduceerd door de halfgeleiderdiodes wordt gemeten in Milliamps (MW). De typische LED-lampjes hebben een maximaal uitgangsvermogen van ongeveer 50mW. Om de hoeveelheid geproduceerde stroom te regelen, is een buffer meestal opgenomen in de bollen. De grootte van de buffer kan groter of kleiner zijn, afhankelijk van de behoefte en de bestaande spanningseis van het apparaat.

De LED-verlichting zijn efficiënter dan gloeilampen omdat ze slechts een klein deel van de stroom van de stroombron worden getrokken. Hierdoor kunnen ze continu lopen gedurende een langere periode. Ze zijn echter duurder dan conventionele lampen. Ze consumeren ook meer energie dan welk ander LED-type. De LED TL-buis is dus duurder dan een conventionele halogeenlamp of compacte fluorescentielamp, maar biedt een betere lichtkwaliteit en helderder licht voor dezelfde prijs.

In vergelijking met de andere buizen die op de markt verkrijgbaar zijn, is de LED-buis het enige type dat gebruik maakt van twee chemicaliën om licht te genereren. In halogeenlampen wordt één chemische stof gebruikt om rood licht te genereren terwijl de andere groen licht genereert. Maar in een LED-lamp worden beide chemicaliën gebruikt om de gewenste kleur te produceren. Deze twee chemicaliën, namelijk de rode en groene chemicaliën, worden gecombineerd met behulp van elektronenbundels bij hoge spanning.

De LED-verlichting zijn efficiënter en hebben een langere levensduur dan conventionele gloeilampen. Hoewel de LED-lampen meer vermogen consumeren, overwint hun efficiëntie de kosten die betrokken zijn bij het kopen en installeren van ze. Ze zijn duurzamer en vereisen minder frequent onderhoud dan de andere bollen. Hun slanke ontwerp, een lang leven en een laag energieverbruik maken ze ideaal voor allerlei toepassingen.

LED-buisverlichting zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en zijn ontworpen voor verschillende architecturale ontwerpen. De LED-lamp kan aan de bovenkant van het trappenhuis worden bevestigd, aangehangen aan het plafond of in een hoek van de kamer geplaatst. Vanwege hun flexibiliteit en lage kosten vinden LED-verlichting het gebruik niet alleen in huizen, maar ook in kantoren en commerciële gebouwen. LED-lampen hebben ook de voorkeur door vele automotieffabrikanten omdat ze helderdere lichten produceren dan conventionele lampen. De LED-lamp is dus een bredere toepassing vinden dan eerder.

Een ander voordeel van LED-buislichten is dat ze veel minder elektriciteit consumeren dan andere bollen. In feite kan de LED-lamp zijn conventionele tegenhangers overleven. LED-lampjes vereisen slechts een kleine ruimte om te installeren, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden geïnstalleerd in een breed scala aan locaties. Bovendien maakt hun energie-efficiëntie ze een kosteneffectieve oplossing. Het kost ongeveer vijfendertig dollar voor honderd led-verlichting.

In tegenstelling tot een conventionele gloeilamp, genereert een LED-buislamp niet tijdens gebruik. De LED-lampen elektrische stroom stroomt door een halfgeleider die ingeschakeld is wanneer de stroom er doorheen gaat. Wanneer de stroom voorbijgaat het halfgeleidermateriaal, treedt de warmtemissie voor. Deze warmte is zeer minimaal en beschadigt het oppervlak niet waarop de lamp is geïnstalleerd. Zo kan de LED-lamp worden gebruikt op plaatsen die felverlichting nodig hebben zonder de angst om het oppervlak te beschadigen.

LED buislampen en led tl armaturen. kunnen ook worden gebruikt als een vervanging voor een conventionele halogeenlamp. Omdat de door de LED geproduceerde stroom niet door een filament passeert, is het type gloeilamp onzichtbaar voor het blote oog. Dientengevolge kunnen LED-buislampen worden gebruikt waar andere conventionele halogeenlampen verboden zijn. Zolang het lamptype een halfgeleider gebruikt om licht in energie te zetten, is het duidelijk dat een LED-lamp overal conventionele bollen kan vervangen.